Henk Hartemink neemt afscheid van de raad

Tijdens de afscheidsraad van 28 maart is VVD-raadslid Henk Hartemink uitgezwaaid.

Henk Hartemink

© Cas Ebbers

Tijdens de raadsvergadering werd er uitgebreid stilgestaan bij het vertrek van Henk en werd hij door zowel de burgemeester, de fractie en het bestuur van VVD Oost Achterhoek bedankt voor zijn inzet. Fractievoorzitter Gerbert Navis sprak daarbij de volgende speech uit:

Geachte voorzitter,

Graag wil ik namens de VVD alle dank uitspreken naar de vertrekkende raadsleden. De afgelopen raadsperiode heeft laten zien dat de gemeenteraad onderling, in het belang van de gemeente Aalten heel goed kan samenwerken.

Specifiek wil ik graag nog even het woord richten tot ons vertrekkend VVD-raadslid, Henk Hartemink. Als VVD-fractie hebben wij ook met jou zeer plezierig samengewerkt. Bij het schrijven van deze tekst, moest ik toch even denken aan afgelopen woensdag. Als commissie geloofsbrieven waren we bij elkaar om te beoordelen of de nieuwe raadsleden konden worden geïnstalleerd. Zoals we je kennen had jij je zeer grondig voorbereid. Zelfs corona was voor jou daarin geen beletsel. Je had zo nodig van ieder raadslid zijn of haar LinkedIn-profiel, het KvK en eventueel andere bronnen geraadpleegd. Met tot gevolg dat er een aantal raadsleden toch nog even hun formulieren moesten aanpassen, Wat mij betreft tekenend het hoe zorgvuldig en serieus jij je taak neemt, maar ook hebt
genomen. Ik kan nog vele voorbeelden noemen wat deze rad gaat missen, nu het gebeuren verlaat. Maar ook als fractie. Henk zorgde ervoor dat alle stukken, zorgvuldig geordend beschikbaar waren voor alle fractieleden. Maar ook dat alle kaarten en bloemetjes netjes en tijdig werden geregel den verzorgd.

Henk, niet alleen dit gaat onze fractie missen, maar zeker ook de fanatieke onderlinge politieke discussies. Altijd om te komen tot een scherp standpunt. Voor jou waren veiligheid en handhaving een belangrijk aandachtspunt. En de horeca en middenstand verliest met jou een belangrijke vertegenwoordiger in de gemeenteraad.

Henk, enorm bedankt voor wat jij voor de VVD Aalten hebt betekent. Mede namens het bestuur van VVD Oost Achterhoek wensen je veel succes met je bedrijf, maar vooral ook samen met Dorrie, de tijd om die door te brengen met jullie kleinkinderen.

Dank je wel.

Wij bedankten Henk voor zijn inzet en wensen hem alle goeds voor de toekomst.