Sporten voor iedereen! In gesprek met Rudmer Heerema (Tweede Kamerlid VVD)

Op zaterdag 26 februari bracht tweede kamerlid Rudmer Heerema een bezoek aan Sportpark Villekamp in Aalten. Hij sprak er met vertegenwoordigers van het Aaltense Sportakkoord en de lokale VVD over inclusief sporten. Het sportakkoord is een initiatief van verschillende lokale organisaties en heeft als doel dat meer inwoners gaan sporten en bewegen.

Rudmer Heerema (l) met lijsttrekker Gerbert Navis

Patrick Frenken (voorzitter stuurgroep Sportakkoord) vertelde hoe inclusief sporten in de Gemeente Aalten wordt gestimuleerd door middel van het sportakkoord. Boudewijn Inja (BrichbouW sportondersteuning) zette dit kracht bij door zijn visie te delen over sporten voor mensen met een beperking. “In mijn vak wil ik iedereen laten meesporten. De jongens en meisjes die normaal nooit worden gekozen een winnaarsgevoel laten ervaren, dat vind ik geweldig!” Het Tweede Kamerlid Heerema was enthousiast, maar benadrukte ook dat het de kunst is om de prachtige ideeën tot concrete uitvoer te brengen.

Aniek van Koot (VVD Aalten) deelde haar ervaring als topsporter in het rolstoeltennis en vertelde hoe ze dit wil inzetten in de gemeente. “Juist degene voor wie sporten minder vanzelfsprekend is moeten we ondersteunen in de gemeente”. Zij wil dan ook dat we actief met de uitvoering van het sportakkoord aan de slag gaan.

Na een kort rondje langs de velden was het voor het Tweede Kamerlid tijd om afscheid te nemen. “De Gemeente Aalten heeft prachtige initiatieven op het gebied van inclusief sporten. Jullie zijn goed op weg om sporten toegankelijk te maken voor iedereen!”