Linda Oonk raadslid voor de VVD

In de raadsvergadering van 21 mei wordt Linda Oonk benoemd tot lid van de gemeenteraad. Zij neemt de plaats in van Paul Eijkelkamp. Hoewel de Bredevoortse geen onbekende is in de Aaltense politiek, neemt zij wel voor het eerst plaats in de gemeenteraad.

Door persoonlijke omstandigheden ziet Paul Eijkelkamp zich genoodzaakt zich terug te trekken als raadslid. “Zijn nuchterheid en vrolijke noot zal zeker tijdens de raadsvergadering worden gemist”, aldus fractievoorzitter Gerbert Navis, “En voor zijn verkiezingsbelofte, een nieuwe oversteek voor fietsers en voetgangers bij de DAGO, zal de VVD-fractie blijven strijden totdat deze er daadwerkelijk ligt”. De VVD-fractie bedankt Paul voor zijn liberale geluid en inzet in de afgelopen jaren.

Linda Oonk is bereid en zal de raadszetel van Paul over nemen. Linda is al lang actief binnen de VVD in Aalten. Zo is ze in het verleden al tien jaar secretaris geweest en heeft ze destijds al commissie Samenleving gedaan. Met een jong gezin vielen alle taken niet meer te combineren en is Linda er een aantal jaren uit geweest. Deze raadsperiode heeft ze de politieke draad weer opgepakt en is ze als fractievolger aan de slag gegaan. Gerbert Navis waardeert haar gedreven- en doelgerichtheid. “Een echte verbinder, hoewel Linda een hekel heeft aan al die modewoorden. We wensen Linda veel succes en vooral ook heel veel plezier.”

In het dagelijkse leven is Linda docent geschiedenis aan het VAVO bij het Graafschap College. Momenteel volgt ze nog een opleiding om een eerstegraads bevoegdheid erbij te halen voor het vak maatschappijwetenschappen. Deze interesse past natuurlijk naadloos bij de politiek. Of het nu leerlingen zijn of burgers volgens Linda zouden we ons allemaal moeten interesseren voor de gemeente, want daarin worden heel veel belangrijke beslissingen genomen.

Verder is Linda altijd al geïnteressee