Jumbo – Wilfried Arentz wil liever niet naar de Wegwijzer vanwege veiligheid!

Vrijdag is altijd de dag voor werkbezoeken van de VVD-fractie. Afgelopen vrijdag zijn wij weer naar Dinxperlo geweest, dit keer om te praten met Wilfried Arentz, de eigenaar van Jumbo Arentz aan de Heelweg. Tijdens voorgaande werkbezoeken hebben wij al gesproken met WV de Wegwijzer, de voorzitter van IODUS maar ook andere omwonenden c.q. belanghebbenden. Een van de hoofrolspelers ontbrak nog en daar kregen we nu uitgebreid de gelegenheid voor. We spraken Wilfried in Grand café de Vorst aan de Markt in Dinxperlo.

Volgens ons wilde Wilfried ons eerst proefondervindelijk duidelijk maken dat Dinxperlo een parkeerprobleem heeft. Zeker op vrijdag! En dat terwijl de toekomstige supermarktlocatie helemaal vol stond met auto’s. Wat als die er niet meer zijn!! Verder viel ons op dat door de drukte er in het centrum een onveilige situatie was voor fietsers. Wilfried begon om ons de kern van zijn bezwaar duidelijk te maken. Dat had hij ook al per brief gedaan aan alle raadsleden.


Natuurlijk, als het niet anders kan, dan zal hij naar de Wegwijzer gaan, maar dan moet wel aan een aantal randvoorwaarden zijn voldaan. Die zijn voornamelijk infrastructureel. “Het vrachtverkeer door de aanvoerstraten past misschien op de tekening, maar een tekening is geen realiteit”. Kom gerust een keer kijken bij mij op de Heelweg. Daar past het op papier nog beter, maar de realiteit is anders.” Daarmee onderstreept Wilfried de bezwaren van de buurtbewoners nog eens. Wilfried begrijpt die bezorgdheid dan ook goed. Hij legt de verantwoordelijk voor verkeer, de bezwaren uit de buurt, maar ook de vergroting van het parkeerprobleem helemaal bij de gemeente neer. Hij stelt: “als de infrastructurele problemen en de bezwaren van de buren niet zijn opgelost door de gemeente, dan teken ik niets, en gaat de verplaatsing niet door!” Hij roept op om de mogelijkheid van de MGW locatie eerst te onderzoeken. “Deze voldoet aan alle eisen: infrastructureel, voldoende parkeren, de mogelijkheid om een sterke Jumbo en sterke Aldi te creëren, en daarmee de klanten die nu naar de Jumbo en Aldi in Aalten afreizen weer terug te halen.”  “Verder een tevreden buurt in de omgeving van de Wegwijzer en voldoende resterende parkeerplaatsen voor de Duitse gasten”

“Een echte win-win-win situatie aldus Wilfried” En dat zijn wij als VVD-fractie helemaal met hem eens!