Raad en college op werkbezoek

Raad en college hebben vrijdag 28 september een werkbezoek gebracht bij twee bedrijven. Koskamp , een melkveebedrijf in IJzerlo en de CWV Barlo, de werktuigenvereniging. De LTO Noord heeft het thema duurzaamheid in de landbouw duidelijk voor het voetlicht weten te brengen. Henk Hartemink was er als afgevaardigde namens de VVD-fractie.

Echt onder de indruk!

Emiel Koskamp gaf in IJzerlo een korte inleiding voor hij ons het bedrijf liet zien. Deze jonge bedrijfsopvolger wist goed duidelijk te maken tegen welke problemen en keuzes een melkveebedrijf op loopt als het wil doorgroeien, maar ook bezig wil zijn met duurzaamheid. Twee daken liggen vol met zonnepanelen. De elektriciteit voor de melkrobot komt van eigen dak.  Men is actief in diverse studiegroepen op het gebied van duurzame landbouw.

 Daarna is een bezoek gebracht aan de CWV Barlo waar eerst LTO Noord middels een korte presentatie meer over haar activiteiten vertelde. LTO Noord is actief in 4 gemeenten waaronder Aalten. In Aalten is een commissie van 7 leden actief die de geluiden uit Aalten overbrengt naar het bestuur.

Vervolgens gaf bedrijfsleider Jacco Gerritsen van de CWV Barlo een presentatie over precisielandbouw door de inzet van drones en GPS. Daardoor is bemesten op de vierkante centimeter mogelijk. Echt indrukwekkend. Niet meer bemesten dan wat echt nodig is!