Wetenswaardigheden van een nieuwe fractievolger

© Fractievolger Linda Oonk

Nu de verkiezingen achter de rug zijn, is het schema van vergaderen weer opgepakt. De ene week RTG, de andere week fractie en dan die week de Raad. Klinkt allemaal nog goed te doen. Dat is het ook wel. Maar dan is er ook nog mail. Er in die mails staan heel veel uitnodigingen van allerlei instanties die allemaal vragen of je een keer langs wilt komen. Dat lukt natuurlijk niet. Het is best lastig voor iemand zoals ik die overal van op de hoogte wil zijn en niets wil missen. Als je wilt, kun je iedere week wel een paar keer ergens naartoe.

Intern hebben wij de onderwerpen verdeeld zodat duidelijk is welke stukken je goed moet bestuderen en welke globaal. Om er goed in te komen, kreeg ik de commissie Ruimte, omdat dat het meest omvangrijk is en daar de komende tijd veel veranderingen te verwachten zijn door de komst van een nieuwe Omgevingswet. 

Opeens verdiep ik mij dus in bestemmingsplannen, voorbereidingsbesluiten en verklaringen van geen bedenkingen. Het is nog best lastig voor mij om dit goed te begrijpen en de consequenties hiervan te overzien. Wat het vooral boeiend maakt, zijn niet de stukken die je daarvoor moet lezen, maar de mensen waarom het gaat. Er zijn telkens aanvragers van plannen en belanghebbenden die hiertegen zijn. Hoe kun je aan iedereen recht doen? Enerzijds door de wet te volgen, maar anderzijds ook om visie te ontwikkelen wat je wilt als gemeente. Ik loop nog te kort mee voor nieuwe visies, maar dat zal de komende vier jaar wel goed komen.

 

Heel fijn vind ik het dat ik goed ingewerkt word. Als nieuweling in het politieke landschap wil je vooral geen blunders maken en daarom is het erg fijn dat er ervaren mensen zijn die mij goed informeren en waar ik terecht kan met vragen. Ik heb er zin in. Vraag mij over vier jaar nog maar eens om een stukje te schrijven dat weet in zeker alle ins en outs over alles wat met de RTG Ruimte te maken heeft.

Groet, Linda Oonk