Hans Onstenk

Fractievolger:              Hans Onstenk

Mobiel:                        06 57 31 61 84

Email: fractievolger.honstenk@aalten.nl


Sinds de aanloop naar de Gemeenteraadsverkiezingen van 2018 ben ik betrokken bij de lokale VVD. Ik was altijd al een VVD’er, met affiniteit voor de liberale gedachten, maar toen kwam de tijd om de daad bij het woord te voegen. Eerst werd ik gekozen in het bestuur van het lokaal Netwerk Oost-Achterhoek. Door het deelnemen aan de coalitie van de VVD en het benoemen van de Martin Veldhuizen als wethouder, was er versterking nodig in de fractie. Zo ben ik in september 2018 benoemd als fractievolger voor de VVD in de Gemeente Aalten.

In het dagelijkse leven ben ik werkzaam als Manager Facilitaire diensten bij Marga Klompé. Dit is een zorginstelling met meerdere vestigingen in de regio Oost Achterhoek. Ik woon in het centrum van Aalten, ben getrouwd, heb twee dochters die beide uit huis wonen. In mijn vrije tijd ben ik vaak in de tuin bezig en ik ben drummer/percussionist bij het accordeonorkest en ensemble van Con Forza. Bij deze vereniging ben ik ook actief als bestuurslid en penningmeester.

Als liberaal staat vrijheid en eigen verantwoordelijkheid bij mij voorop. Ook in de dagelijkse praktijk kom ik dat tegen bij onze taakvolwassen teams. Door mensen vrijheid te geven en verantwoordelijk te laten zijn kan er een eigen invulling aan het werk en leven worden gegeven. Mensen daarin stimuleren en hun daarbij te helpen door hun de juiste kansen te bieden is dan mijn streven!

Kenmerken van mijzelf: enthousiast, innovatief, creatief en natuurlijk humor!